Kracht van de Krijger

Boosheid, vriend of vijand? Niet zelden worstelen we met deze emotie, thuis en op werk. Boosheid is heftig, bedreigend, en onberekenbaar, maar soms ook beschermend en verbindend. Maar wat precies raakt onze boosheid aan? En wat zijn gezonde en ongezonde manieren om daar mee om te gaan? Deze workshop biedt je ruimte om deze vragen te onderzoeken.

De eendaagse workshop Kracht van de Krijger neemt je mee op een uitdagende ontdekkingstocht langs de boosheid van jezelf en anderen. Op een speelse en serieuze oefeningen ervaar je boosheid in al haar facetten.

En in gesprek met jezelf en de andere deelnemers – intiem, herkenbaar, verassend – ontdek je verschillende strategieën om met boosheid om te gaan. Gaandeweg de dag verrijk je je begrip van en grip op je boosheid, en maak je contact met je eigen innerlijke krijger.

Deze pittige, soms confronterende workshop is bedoeld voor mensen die de nieuwsgierigheid en moed hebben om bij zichzelf op onderzoek te gaan. Om zoveel mogelijk ruimte en veiligheid te bieden is er maar ruimte voor 8 personen. Deelnemers

  • Staan stil bij de functies en verschijningsvormen van boosheid.

  • Ontdekken de verborgen kracht hun eigen boosheid en krijgen inzicht in hoe ze hier uiting aan geven.

  • Ervaren wat de boosheid van anderen met hen doet.

  • Verkennen manieren om prettiger met boosheid om te gaan.

     

Programma

Kracht van de Krijger duurt een dag en is als volgt opgebouwd: 

08:30-09:00
Aankomst met koffie en thee
09:00-10:45
Vormen en functies van boosheid, delen van eigen ervaringen met boosheid
10:45-11:00
Pauze
11:00-12:30
Ontvangen van boosheid: wat doet boosheid met je en welke ruimte heb je dan nog?
12:30-13:15
Lunch met broodjes, sap en warme versnaperingen
13:15-15:00
Spelen met de boosheid met anderen, ruimte maken voor de eigen boosheid
15:00-15:15
Pauze
15:15-16:30
Drie vormen van boosheid, ontmoeting met je eigen innerlijk krijger

Anger: friend or foe? About the forms and functions of the warrior energy

Als je meer wilt weten over de vormen en functies van boosheid, welke strategieën we onszelf aanleren om met boosheid om te gaan en hoe dat beter kan, lees dan mijn blog over dit fascinerende onderwerp.
Lees mijn blog

Praktische informatie

De workshop wordt gehouden – wanneer Corona dat toestaat – in De Stal op het eiland De Kaag, vlakbij Leiden. We zitten dan midden in de natuur, aan het water, in een oase van rust.

De workshop kost €295 per persoon, inclusief BTW en koffie/thee en een heerlijke lunch. Voor mensen die van ver komen, is het goed om te weten dat je ook in De Stal kunt overnachten. Dat kost €75 extra, inclusief ontbijt.

Nieuwsgierig? Meld je dan nu aan voor Kracht van de Krijger