Leiderschapscommunicatie

Ik help leiders om hun stakeholders te verbinden en te inspireren. Dit doe ik door de ideeën en ambities van mijn cliënten te verwoorden in native Engelse teksten die zorgen dat anderen zich gezien voelen en bij willen dragen.

Mijn cliënten doen een beroep op mij wanneer de belangen groot zijn en de situatie inhoudelijk en emotioneel complex is.

Mijn werk is simpel, raakt mensen en vat de kern van de zaak. Het combineert 20 jaar schrijfervaring met een stevig begrip van menselijke psychologie.

Mijn portfolio spreekt voor zich. De afgelopen 20 jaar schreef ik o.a.:

  • World Economic Forum thought leadership stukken voor de CEO van Philips

  • Speech voor de President van De Nederlandsche Bank waarin strategische veranderingen worden aangekondigd

  • CEO communicatie gedurende fusies, desinvesteringen en verandering van cultuur/strategie

  • Meer dan 300 speeches voor de Minister en Staatssecretaris van Economische Zaken

  • Verhaalstrategieën, corporate stories, position papers en visies

  • Jaarverslagen voor KLM, Sanoma, en ING Group

  • Duurzaamheidsverslagen voor Heineken, ING Group en Stibbe

  • Holland Branding toolkit van zo’n 130,000 woorden voor de Nederlandse overheid

  • Boek getiteld The Principles of Business Writing

  • 300 artikelen voor een Engelstalig dagblad in Koeweit

TRAINING EN WORKSHOPS

Ik deel graag mijn kennis met anderen. Mijn trainingen en workshops combineren 20 jaar ervaring met leiderschapscommunicatie en inzichten uit de menselijke psychologie.

Deze programma’s duren 1 of 2 dagen en zijn beschikbaar voor groepen en individuen. Neem contact met mij op voor meer details.

THE PRINCIPLES OF BUSINESS WRITING

In 2006 schreef ik The Principles of Business Writing. In dit boek behandel ik de basisprincipes van business writing, bespreek ik hoe je een goed schrijfstrategie ontwikkelt en geef ik sugggesties voor het managen van het schrijfproces. Het boek is simpel en is gratis te downloaden.

DOWNLOAD MIJN E-BOOK

Ilja is a highly skilled communications professional. He impressed us with his fast and excellent writing skills, his strategic insights and his commitment to delivering results. He understands company processes, is friendly, cooperative and flexible and a very reliable partner to work with. To get the job done, Ilja is able to acquire in-depth knowledge in a short time frame. It was a pleasure doing business with him.

Dailah Nihot, Managing Director of Corporate Communications & Affairs, NN Group
Ilja’s keen insight, dedication, incredible talent and great sense of humor make working with him a great experience that yields excellent results. I warmly recommend him to anyone requiring his talents.
Dennis Hettema, Chief Innovation Officer, Nordnet Bank